Маглај (босански, српски, хрватски: Maglaj) е град и општина сместена во Зеничко-добојскиот кантон на Федерацијата на Босна и Херцеговина, ентитет на Босна и Херцеговина. Таа се наоѓа во северна Босна и Херцеговина, на 25 километри јужно од Добој.[1]

ИзвориУреди

  1. Historijat

Надворешни врскиУреди