Луисвил

град во Кентаки, САД

Луисвил (англиски: Louisville) е град во американската држава Кентаки. Овој град според статистиките во 2008 година, има 558 541 жители, што го прави најголем град во Кентаки, и 27-ти град по број на жители во САД.

Луисвил, Кентаки

ПоврзаноУреди