Локрум - остров на Јадранското Море, составен дел на територијата на Република Хрватска.

Географски одлики

уреди

Локрум како тема во уметноста и во популарната култура

уреди

Локрум се јавува како тема во уметноста, како:

Наводи

уреди
  1. Miodrag Pavlović, Izabrane pesme. Beograd: Rad, 1979, стр. 44.