Лозница

појаснителна страница

Називот Лозница може да се однесува на:

Населени места уреди

Градови уреди

Села уреди

  • Лозница – село во Бугарија;
  • Лозница – село во општината Братунац, Босна и Херцеговина;
  • Лозница – село во општината Вишеград, Босна и Херцеговина;;
  • Лозница – село во Србија;
  • Лозница – село во Украина;
  • Лозница – село во Црна Гора;

Оштини уреди

Поврзано уреди