Лилјан (хералдика)

симбол во хералдиката

Лилјанот (на француски: Fleur de lys) претставува стилизирана лилија која е користена како декоративен дизајн и симбол кој се користи во хералдиката и други области.

Вазна со хералдичката лилија како декорација.

Надворешни врски уреди