Кристина Едстрем

шведска неорганска хемичарка

Кристина Едстрем (шведски: Kristina Edström; р. 2 јуни 1958) — професорка по неорганска хемија на Упсалскиот универзитет, Шведска. Таа исто така служи како раководител на Ангстремовиот центар за напредни батерии (BCABC) и претходно била и продекан за истражување на Факултетот за наука и технологија и претседател на програмата за истражување STandUp за енергија.

Кристина Едстрем
Kristina Edström
Роден(а)Gothenburg
2 јуни 1958
УстановиУпсалски универзитет
ОбразованиеУпсалски универзитет
Теза„Дифракцијата како алатка во изучувањето на цврсти механизми на јонска спроводливост“ (1990)
Познат побатериски материјали

Наводи уреди