Крадешка Река

Крадешка Рекарека во Југозападна Македонија и притока на Црна Река.

Крадешка Река
Местоположба
Физички особености
УстиеЦрна Река
Особености на сливот

ТечениеУреди

Течението на реката е во Битолското Поле, југоисточно од градот Битола. По својот тек, таа поминува низ селото Оптичари, по што се влева во Црна Река од нејзината десна страна.[1]

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014). Реките во Република Македонија. Скопје: Геомап. стр. 39. ISBN 978-9989-2117-6-8.