„Кошава“филм од 1974 година, режиран од Драгослав Лазиќ. Главните улоги ги играат: Беким Фехмиу, Велимир Бата Живојиновиќ, Јован Јаниќијевиќ Бурдуш и Тања Бошковиќ.[1].

Синопсис уреди

Двајца работници се враќаат од странство при што едниот сака да најде добра работа, а другиот да се бави со шверц. Тие среќаваат една жена која претходно била во врска со вториот работник. Бегајќи од човекот која за неа е олицетворение на злото, таа попусто се обидува да ја пронајде својата среќа со првиот од нив...

Наводи уреди