Корнскиот јазик или корнволски јазик (Kernowek) спаѓа во групата на келтските јазици од британската подгрупа на келтските јазици. Сè до XVIII век, овој јазик бил зборуван на полуостровот Корнвол, Јужна Англија. Во моментот овој јазик не е во употреба, но се прават некои обиди за да може повторно да биде вратен во употреба. Така, во 2006 година, бројот на население кои го зборуваат корнскиот јазик изнесувал 3 500, но сепак, овие луѓе го познавале само основите на овој јазик.

Корнски јазик
Kernowek Kernewek Curnoack
Застапен воЈужна Англија
ПодрачјеКорнвол
Говорници3 500  
Јазично семејство
Келтски
ПисмоКорнска азбука
Јазични кодови
ISO 639-3