Здраво, Max&RubyFan тука, и јас сум корисник и уредувач на македонска Википедија. Јас проучувам да пишувам страници, но и сосема така кога читам.

Прекин со функцијаУреди

Ако корисникот е подолго блокиран, опциите (уредување, поместување или создавање) не можат да функционираат и Википедија не го признава тоа.