Корисник:Kiril Simeonovski/Предлог за главната страница на Викивидови

Добредојдовте на Викивидови! Слободен каталог на животот

Викивидови е нов проект со гоолем потенцијал, поддржан од Викимедија. Замислен е како слободен и отворен директориум на видови. Проектот покрива животни (Animalia), растенија (Plantae), габи (Fungi), бактерии (Bacteria), археи (Archaea), протисти (Protista) и останати облици на живи суштества до границвата на дозволеното за нашите кориусници.

Викивидовите се бесплатни, бидејќи животот е општо добро!

Ако имате прашање во врска со Викивидови додадете ја на листата на е-поштата на Викивидови: mailinglist


Посетете ја страницата Wikispecies:Help за подетална информација во врска со уредените статии.

  • Видете Википедија на taxonomy за информации во врска со Линеарната поделба.
  • Посетете ја селската чешма за разговор за проектот.
  • Видете напрафвено и да се направи, страница за белешки на подеталните видови и дефинирање на идните цели.
  • Wikispecies FAQ на која се наоѓаат одговори на општите прашања.
  • Посетете го нашиот водич на слики каде што може да подигнете илустрации.
  • See Wikispecies PR ако мислите дека може да помогнете во ширење на светот на Викивидовите.

Навигација низ таксономски категории

Царство на (Regnum) Археи
Царство на (Regnum) Бактерии
Царство на (Regnum) Евкариоти
- Царство на протисти(Protista)
- Царство на габи
- Царство на растенија
- Царство на животни

Вирус (неповрзан)

Викивидови на останатите јазици

Сестрински проекти

Викимедиjа проекти
Викиречник
Речник
Викикниги
Бесплатни учебници и прирачници
Викицитат
Збирка цитати
Викиизвор
Библиотека на слободни дела
Википедија
Слободна енциклопедија
Викивести
Извор на вести со бесплатна содржина
Ризница
Заедничка медиумска збирка
Мета-Вики
Координација на Викимедија проектот