Добредојдовте на мојата корисничка страница. Јас живеам во Шпанија и работам како веб-дизајнер.

Мои области од интерес за Википедија се:

  • Социјални: Страници од местото каде што живеам (земја, регион и град).
  • Професија: Веб дизајн, софтвер, интернет и програмски јазици.
  • Слободно време: Други кооперативни проекти. Почнав неодамна на Википедија. Но, бев во DMOZ, долго време бев во BOINC и почнав само во W3DIR.

Задачи што обично ги правам:

  • Википедија без знаење или преведувач на јазици: ги разгледувам линковите, се обидувам да ги ажурирам и ако нема ништо, ќе ги означам како скршени (ако се важни) или ги избришам (ако тие не се релевантни или немаат содржина ). Исто така посветувам себеси да ги ажурирам верзиите на софтверот.
  • Википедија без знаење, но со преведувач на јазици: Исто како и претходната. Но, можам да додадам и некои официјални врски и да решам случај на вандализам.
  • Википедија со познавање на јазикот (шпански или англиски): Сето погоре. Но, можам да направам граматички корекции. И со повеќе искуство во управувањето со Википедија би можеле да се обидете да додадете статија.
Кориснички информации за јазици
es-N Este usuario tiene una comprensión nativa del español.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
ca-1 Aquest usuari té un coneixement bàsic de català.
la-1 Hic usor simplici lingua Latina conferre potest.
Корисници по јазик