Јас сум битолчанец, кој не зборува македонски течно, затоа ивинете. Живеам во Србија, а во Битола сум во лето и секогаш учам македонски. Српскиот ми е мајчин јазик и го зборувам дома во Белград, каде што и живеам. Јас само преведувам македонски статии во српски. Преведувам статии за Македонија, Македонците, македонските градови и Македонската православна црква. За повеќе информации погледајте овде.


Википедија:Вавилон
srМатерњи језик овог корисника је српски језик.
mk-4 Овој корисник зборува македонски скоро како мајчин јазик.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
hr Ovaj suradnik govori hrvatski kao materinski jezik.
Википедија:Вавилон
Немате внесено јазици. Погледајте ја Предлошка:Вавилон/doc за помош.
Пребарај кориснички јазици
{{Корисник {{{6}}}}}