Контраалт (опера)

Контраалт (опера)[1] — најнизок женски глас. Слично на мецосопраните, тие често отелотворуваат женски негативци или „улоги во панталони“, т.е. улоги напишани за мажи со повисок глас (како во барокната опера).[2].

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди