Консепсион (покраина во Чиле)

покраина во регионот Биобио, Чиле

Координати: 36°58′S, 72°56′W

Консепсион (Concepción) е една од покраините во регионот Биобио, Чиле. Населението брои 912.889 жители (2002). Главен град е Консепсион.

Положај Провинција

Поврзано уреди

Наводи уреди

Надворешни врски уреди