Козле - урбанизирана населба во состав на општина Карпош во градот Скопје. Населбата Козле се граничи со населбите Жданец и Трнодол од истата општина и се наоѓа веднаш под нив.

ИсторијаУреди

 
Земјотресот во Скопје од 1963 година: Панорамски поглед на населба Козле
 
Земјотресот во Скопје од 1963 година: Свечено предавање во употреба на населбата Козле, изградена од оперативна група од Србија (28 декември 1963)

ДемографијаУреди

ИнституцииУреди

Амбуланта ,,Козле

НаводиУреди