Отвори го главното мени

Киевскиот автобус (украински: Київський автобус) претставува сообраќаен превоз за жителите на Киев, Украина.

Киевски автобус
Київський автобус
MAZ-103 Kiev 01.JPG
Општи податоци
ГрадКиев
ЗемјаУкраина

За прв пат оваа патна услуга била спроведена на 10 декември 1925 година. Во моментот има 69 линии.