Кејси Стонер (англиски: Casey Stoner) е австралиски возач. Роден е на 16 октомври 1985 година во Саутпорт, Австралија. Најголеми успех во кариерата му е шампионската титула во кралската класа од 2007 година. Дебитираше во 2006 година. Моментално е втор во оваа сезона. Тој објави дека на крајот на сезоната ќе оди на операција на левиот рачен зглоб за како што рече спас на кариерата.

Кејси Стонер