Катерина Тјудор (ќерка на Хенри VII)

Катерина Тјудор (англиски: Katherine Tudor; 2 февруари 1503 - 10 февруари 1503) била ќерка на на англискиот крал Хенри VII и Елизабета Јоршка. Таа е родена во Лондонската кула и починала набргу по нејзиното раѓање.

Катерина Тјудор
ТаткоХенри VII
МајкаЕлизабета Јоршка