Категорија:Флора по регион

Ова кетегорија се поткатегоризира со шест флористички царства (според Good, R. 1947. The Geography of Flowering Plants):

Клучен фактор за разграничувањето на флористичките подрачја е стапката на ендемизам, но има и други важни фактори: вегетација, клима, релјеф, географска ширина и режимот на врнежите.

Видете ги и флористичките подрачја засновани на Тахтаџјан.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 3 поткатегории од вкупно 3.

Страници во категоријата „Флора по регион“

Прикажани се 2 од вкупно 2 страници во категоријата.