Категорија:Обработка на слики

Обработка на слики е примена на техниките на обработка на сигнали во областа на сликите — дводимензионални сигнали како фотографии или видеоснимки.

Обработката се врши со филтрирање на сликата со различни филтри.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 7 поткатегории од вкупно 7.

Страници во категоријата „Обработка на слики“

Прикажани се 4 од вкупно 4 страници во категоријата.