Карл Кокс

Карл Кокс е еден од најголемите, најпознатите диџеи (диск џокеи) во последниве 20 години. Роден е во 1962 година во Манчестер, Велика Британија, од родители по потекло од Барбадос. Дел од рејв и асид хаус сцената во 80тите, неколку пати најдобар хаус и техно диџеј во светот во 90-тите.