Кадиица, река на планината Бабуна, североисточно од Прилеп, поминува низ селото Ореов Дол, и е десна притока на реката Брезица.[1].

Кадиица
ЗемјаМакедонија Македонија
Слив
Главен изворБабуна
УстиеБрезица

НаводиУреди

  1. Илија Петрушевски - Благоја Маркоски, Реките во Република Македонија, стр. 35.