Исмаили (İsmayıllı) е административен округ во Азербејџан.

Исмаили
Местоположба
Население (1999 ): 72,144
Површина (km².): 2,074
Тел. код: 0178
Поштенски код: AZ3100
Главен град: Исмаили
Wilderness in Ismayilli Rayon

ПоврзаноУреди