За други значења на поимот Илинден видете на појаснителната страница
Илински Врв is located in Република Македонија
Илински Врв
Илински Врв
Илински Врв (Република Македонија)

Илински Врвпланински врв во Република Македонија, со следниве географски координати: латитуда 42o 01' 09'', лонгитуда 22o 13' 40''.