Илегална работа е работа која ја извршуваат луѓе кои немаат легална работна дозвола.[1]

Белешки Уреди

  1. „Водич во феминистичката и родовата терминологија“. Здружение на граѓани Акција Здруженска, Скопје. 2007-05-30. Архивирано од изворникот на 2007-10-08. Посетено на 2007-06-22.