Игнатиј (охридски архиепископ)

Игнатиј бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1660 година.[1]

Macedonian cross.svg
Игнатиј
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1660
Архиепископ до околу 1660
Претходник Атанасиј II
Наследник Арсениј I
Роден
Починал 17 век
Други архиепископи со име Игнатиј

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.