Знаме на Сан Марино

Државното знаме на Сан Марино е формирано од две еднакви хоризонтални полиња- бело и сино. Во средината на знамето се наоѓа државниот грб на Сан Марино. Знамето е усвоено на 6 април 1862 година.


Знаме на Сан Марино
}}
Сразмер 3:4
Усвоено 6 април 1862
Опис Знаме со две хоризонтални полиња во сина и бела боја и со државниот грб во средина.


Историски знамињаУреди

ПоврзаноУреди