Знаме на Ман

Знамето на Ман е знаме кое го користи овој специјален регион во рамките на Обединетото Кралство. Знамето е со црвена позадина каде во средината има приказ на трискелион или човекови нозе поврзани во спирална форма. Трискелионот се поврзува со келтскиот симбол за сонцето.


Знаме на Ман
}}
Употреба граѓанско и државно знаме граѓанско и државно знаме
Сразмер 1:2[1]
Усвоено 1931
Опис Црвено знаме со приказ на трискелион.

НаводиУреди

  1. Isle of Man; Flags of the World; (c.1996 - Present)

ПоврзаноУреди