Знаме на Габон

Знамето на Габон е националното знаме на државата кое било усвоено во 1960 година. Знамето е составено од три идентични хоризонтални ленти во зелен, жолта и сина боја. Зелената боја ги симболизира шумите, златната/жолтата го претставува екваторот и сината го претставува морето.

Знаме на Габон со сооднос од 3:4
FIAV historical.svg Знаме на Габон (1959-1960)

НаводиУреди

ПоврзаноУреди