Знаме на Велигденскиот Остров

Знамето на Велигденскиот Остров или Рапа Нуи има бела позадина со црвено „реимиро“, вид укранска дрвена рапанујска резба што ја носеле жените. Усвоено на 9 мај 2006 г.[1]

Знамето на Велигденскиот Остров

НаводиУреди