Ерменски драм

Драмот (Դրամ) е официјална валута на територијата на Република Ерменија. Драмот е со ISO 4217 код AMD и е поделен на 100 луми. Зборот драм значи пари. Валутата е контролирана од Централната Банка на Ерменија. Во моментов во оптек се следните банкноти:

  • 500 драми
  • 1000 драми
  • 5000 драми
  • 10.000 драми
  • 20.000 драми
  • 50.000 драми

Надворешни врскиУреди