Ерзинџан (покраина)

Ерзинџан на картата на Турција

Ерзинџан (турски: Erzincan) е провинција во источна Турција. Административен центар на вилаетот е истоимениот град Ерзинџан. Покраината има 213 538 жители (2006) и плоштина од 11 974 кв.км. Разделен е на 11 општини.

НаводиУреди