Арехолошкиот комплекс Ел Брухго е старо археолошко наоѓалиште кое потекнува од периодот на културата Моче и се наоѓа во близина на Трухиљо во Перу.

Ел Брухо.
Еден од високите релјефи на Ел Брухо, наречен „парада на заробениците“.

Комплексот ги содржи Хуака Ел Брухо и Хуака Као Виехо биле изградени од Моче помеѓу 0 до 600 година. Наоѓалиштето е познато по својот полиграфски релјеф и цртежи. Ел Брухо бил пронајден од Сењара де Као, првата гувернерка на Перу.

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди