Државен пат 69 (Грција)

пат на островот Тасос во Егејска Македонија, Грција

Државен пат 69 или ЕО69 — пат на островот Тасос во Егејска Македонија, Грција. Кружи околу целиот остров, одделно поврзувајќи многу од населените места на него. Почнува од градот Боровец (Лименас Тасу). Долг е приближно 70 км, со по една лента во секоја насока.

Државен пат 69 shield

Државен пат 69
Информации за правецот
Должина:70 км
Поважни клучки
Северен крај:Боровец
Јужен крај:Лименарија
Местоположба
Области:Тасос, Егејска Македонија
Патна мрежа
Државни патишта во Грција

Места по патотУреди

По патот може да се посетат следниве места и знаменитости:

  • Праисториските населби на Тасос
  • Фолклорен музеј на друштвото „Кастро“ во Лименарија
  • Бројни плажи и приморски населби

НаводиУреди