Достоинство на работа

Достоинство на работа е право на почит и особено слобода од сексуални и други форми на малтретирање на работното место.[1]

Белешки Уреди

  1. „Водич во феминистичката и родовата терминологија“. Здружение на граѓани Акција Здруженска, Скопје. 2007-05-30. Архивирано од изворникот на 2007-10-08. Посетено на 2007-06-22.