Дионисиј V Цариградски

Дионисиј V Цариградски

Дионисиј V ЦариградскиВселенски патријарх од 1887 до 1891 година.

Религиозни титули
Претходник
Јоаким IV
Цариградски патријарх
1887–1891
Наследник
Неофит VIII