Дежа ви (француски: Déjà Vu) — чувство на претходно искусување на нешто на јаве или на сон, навидум заборавено сè до моментот на потсетувањето.

„Дежа ви“ како тема во уметноста и во популарната култураУреди

НаводиУреди