Девојки под притисок

„Девојки под притисок“роман на британската писателка Џеклин Вилсон, второ продолжение од циклусот „Девојки“.

Содржина уреди

Ели има дозвола од родителите да излегува само до 21 часот. Една вечер, таа го запознава момчето Расел кое многу ѝ се допаѓа, а и тој покажува интерес кон неа.[1]

Наводи уреди

  1. Џеклин Вилсон, Расплакани девојки. Икона, Скопје, 2009, стр. 186.