Грбот на Хондурас го содржи текстот "Republica de Honduras. Libre, Soberana e Independiente" (Република Хондурас слободна, суеверна и независна). Покрај натписот на грбот се наоѓаат корнукопии (симбол на храната), торба за стрели, листопадно дрво, стени. Во средината на грбот се наоѓа масонското око.

Грбот на Хондурас

Поврзано

уреди