Грб на Фолкландските Острови

Грбот на Фолкландските Острови е во употреба од 29 септември 1948 година. На грбот се наоѓа бродот "Desire", бродот во кој Џон Дејвис ги октрил Фолкландските Острови. Над штитот се наоѓа овца, симбол на овчарството. Под штитот се наоѓа трака со натписот "Desire the Right".

Грбот на Фолкландските Острови

ПоврзаноУреди