Грб на Либан

Грбот на Либан (арапски: شعار لبنان) се состои од црвен штит со бела лева лента на која стои кедар. Грбот е мошне сличен со знамето на Либан, со исклучок на шпанскиот појас на знамето кој грбот е заменет со лева лента.

Грб на Либан
Coat of arms of Lebanon.svg
Подробно
ГрбоносецЛибанска Република
Усвоен1943
ШтитЦрвена, на сребрена лева лента кедар исправен, природно обоен.

Блазонот на грбот гласи Црвено, на сребрена лева лента кедар исправен, природно обоен.[1]

НаводиУреди

ПоврзаноУреди