Грб на Коморите

Грбот на Коморите се состои од полумесечина и четири ѕвезди кои и се наоѓаат на знамето на Коморите. Околу него е напишан официјалниот назив на државата на француски јазик, а од околу се наоѓаат две маслинови гранки. Под грбот се наоѓа мотото на земјата "Unité, Justice, Progres" (Единство, Правда, Напредок).

Грбот на Коморите
Seal of the Comoros.svg
Подробно
Мото"Unité, Justice, Progres" (Единство, Правда, Напредок).

ПоврзаноУреди