Грб на Канарските Острови

Грбот на Канарските Острови се состои од син штит на кој се наоѓаат девет сиви острови кои го претставуваат вулканското потекло на Канарските Острови. Штитот го придржуваат две кучиња. Над штитот се наоѓа круна и трака со натписот "Oceano" (Океан).

Грбот на Канарските Острови

Поврзано уреди