Знаме на Канарските Острови

Знамето на Канарските Острови е официјалното знаме на оваа шпанска автономна територија. Знамето е составено од три вертикални еднакви ленти во бела, сина и жолта боја. Во средината на знамето се наоѓа националниот грб на Канарските Острови.

Знамето на Канарските Острови.

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди