Грб на Ирак.

Грбот на Ирак е официјалниот грб на државата кој е составен од орел од Саладин кој симболизира пан-арабизам. Орелот на градите има штит со националното знаме, а под орелот се наоѓа лента со името на државата.

Историски грбовиУреди

ПоврзаноУреди