Грб на Етиопија

Грбот на Етиопија е официјалниот грб во државата кој е во употреба, во денешната форма, од 1996 година. Грбот е стставен од син диск на кој приказ на златен пентаграм со пет златни зраци светлина. Пентаграмот го означува единството на народот на Етиопија и овој грб е прикажан и на знамето на државата.

Грб на Етиопија
Coat of arms of Ethiopia.svg
Подробно
Усвоен1996


Претходни грбовиУреди

ПоврзаноУреди