Грб на Виетнам

Грб на Виетнам — официјален грб на државата кој изработен по комунистичката партија на Виетнам. Житото го симболизира земјоделството, клипот ја симболизира индустријата. Грбот е сличен со грбот на Кина и со грбот на Источна Германија. Грбот бил усвоен на 30 ноември 1955 година.

Грб на Виетнам.

ПоврзаноУреди