Грб на Андора

Грбот на Андора е службен грб на државата кој е во употреба од 1969 година. Грбот е составен од штит каде се прикажани четири квадрати со хералдички прикази. Под него се наоѓа мотото на државата на латински јазик Virtus Unita Fortior. Истиот грб се наоѓа на знамето на Андора.

Грб на Андора
Coat of arms of Andorra.svg
Подробно
Усвоен1969
Мотолатински: VIRTVS VNITA FORTIOR

Надворешни врскиУреди

ПоврзаноУреди