Градба Италија (португалски: Edifício Itália) е облакодер во Сао Паоло, Бразил, изграден во 1965 година. Висок е 168 метри и брои 46 ката, со што е вториот највисок облакодер во Бразил.

Градба Италија

Поврзано уреди